Sunday, August 26, 2012

Tiramisu




Timp de preparare

45 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

2 oua
1 plic de spuma de frisca
500 g crema Mascarpone
250 g piscoturi
3 linguri de zahar
1/3 esenta de rom sau de migdale
o cana de cafea neagra (fara zahar)
un varf de lingurita de sare


Mod de preparare



Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, se bat albusurile spuma iar apoi se incorporeaza spuma de frisca.
Separat, intr-un alt bol, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu un varf de lingurita de sare. Treptat se incorporeaza crema Mascarpone. Se pune si esenta de rom sau de migdale - depinde foarte mult de gust, preferandu-se romul in locul migdalelor. Se adauga si albusurile mixate cu spuma de frisca si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Se pregateste forma in care se doreste sa se faca tiramisu. Pe fundul formei se aseaza un strat de piscoturi inmuiate in cafeaua racita (piscoturile nu trebuie insiropate prea tare, pentru ca piscoturile isi pierd textura). Peste piscoturi se aseaza 1/2 din crema preparata si se uniformizeaza cu o spatula. Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafeaua racita, peste care se pune restul de crema. Se uniformizeaza crema.
Tiramisu se lasa in frigider, timp de 5-6 ore. Inainte de servire, se garniseste cu cacao amara - pentru un gust delicios!

In trecut Tiramisu se mai numea Bagatela Toscana si a fost preparat pentru prima data in Siena, o localitate din Italia. Tiramisu este un desert italienesc,  tirami sù insemnand ridica-ma! 

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment