Tuesday, August 21, 2012

Snitel din piept de curcan




Timp de preparare

1 ora (completitate medie)

Ingrediente

1/3 piept de curcan
1ou
100 ml lapte
1 lingura de suc de rosii
60 g faina
1/2 cana de ulei
piper
sare


Mod de preparare



Se ia pieptul de curcan si se taie felii pe lungimea fibrelor. Fiecare felie se bate cu batatorul de carne pe un fund de lemn, pana cand  se subtiaza. Snitelele se presara cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca timp de 10 - 15 minute. 
Intr-un bol se amesteca cu telul oul cu laptele si cu sucul de rosii. Treptat se adauga faina si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se pregateste o farfurie in care se pune putina faina. 
Se pune pe foc  o tigaie mare, in care s-a pus sa se incinga uleiul. Cand grasimea este bine incinsa, se ia pe rand cate o felie de snitel, se bate in faina, se inmoaie bine in amestecul cu ou, lapte, suc de rosii, faina si condimente, si se pune imediat in tigaie. Se rumeneste snitelul frumos pe ambele parti. Focul trebuie sa fie potrivit astfel incat snitelele sa nu se arda, ci sa fie bine patrunse de caldura.

Pofta buna!









No comments:

Post a Comment