Tuesday, August 7, 2012

Salata de vinete cu maioneza



Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

4 vinete
2 oua
3/4 linguri de zeama de lamaie
10 linguri ulei
1 ceapa mare
sare 
piper


Mod de preparare



Se pune intr-o tava foaie de copt. Se spala vinetele, se inteapa (ca sa nu pocneasca) si se baga la cuptor, la  180/190 de grade, timp de 40-50 minute. 
Intre timp se fierbe un ou si se raceste. Se foloseste doar galbenusul, care se piseaza cu un praf de sare. Se adauga si gabenusul crud (cu albusul crud se pot face niste bezele delicioase) si se amesteca. Treptat, se adauga lingurile de ulei si de zeama de lamaie. Cand amestecul a devenit o pasta, se acopera cu o folie si se baga la frigider. Maioneza se poate face si inlocuind galbenusul crud cu 1/2 de mustar.
Ceapa se spala si se toaca marunt.
Dupa aproximativ o ora,se scot vinetele din cuptor si se scoate miezul, folosind o lingura de lemn. Se lasa sa se scurga bine (vinetele se pot lasa si o ora la scurs - depinde de timpul avut la dispozitie) si se toaca marunt cu un cutit din lemn (pentru a nu se innegri). 
Se adauga maioneza, ceapa tocata si se condimenteaza cu sare si piper.
Salata se pune intr-un bol si se orneaza.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment