Tuesday, August 14, 2012

Gogosi



Timp de preparare

2 ore (complexitate medie)

Ingrediente

1 kg faina
1/2 l lapte caldut
3/4 plic de drojdie
250 g zahar
2 oua
1 lingura de coaja de lamaie rasa
1 plic zahar vanilat
un varf de lingurita de sare


Mod de preparare



Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se framanta bine timp de 20 de minute. Apoi,  aluatul se acopera cu un prosop uscat si se lasa la dospit, intr-un loc caldut, timp de o ora.
Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa de lucru, intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar. Rondelele se lasa 15 minute la caldura sa se odihneasca.
Se iau rondelele cu o spatula si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Dupa ce gogosile au prins o culoare aurie, se scot pe o tava/farfurie pe care se pune un servetel absorbant (ajuta la eliminarea surplusului de ulei).
Se tavalesc prin zahar pudra si se aseaza intr-un castron. Se servesc cu un pahar de lapte rece!

Pofta buna!








No comments:

Post a Comment