Sunday, August 26, 2012

Piept de curcan cu orez




Timp de preparare

45 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

1/3 piept de curcan
4 linguri de orez 
1 cana apa
1 ceapa
5 linguri de apa
20 g unt
1 lingurita patrunjel tocat
2 linguri iaurt
                                 1 varf de lingurita de curry
                                 piper
                                 sare


Mod de preparare



Se portioneaza pieptul de curcan pentru doua fripturi. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute.
Intre timp, se curata ceapa si se taie marunt. Se pune untul la topit intr-o tigaie/oala mica, iar apoi se adauga 3/4 din ceapa tocata si lingurile de orez. Se caleste, timp de 5 minute, ceapa impreuna cu orezul, iar apoi se adauga o cana de apa si se amesteca timp de 10 minute.
Se ia pieptul de curcan si se frige intr-o tigaie incinsa bine, 3-4 minute, pe fiecare parte.
Intr-o oala mica se pune 1/4 din ceapa tocata peste care se toarna cele 5 linguri de apa. Ceapa se fierbe timp de 5-7 minute, iar apoi se adauga iaurtul si se condimenteaza cu curry, sare si piper. Se amesteca bine sosul timp de 3 minute dupa care se adauga si patrunjelul tocat.

Pofta buna!







No comments:

Post a Comment