Wednesday, December 12, 2012

Gutuie coapta cu nuci si miere




Timp de preparare 

1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente

1 gutuie mare sau 2-3 gutui mai mici
1 cubulet de unt
2 linguri de miere
100g-200g miez de nuca taiat bucatele
1 plic zahar vanilat
1/2 esenta de rom
1 lingurita praf de scortisoara

Mod de preparare


Se spala gutuia/gutuile, se curata de coaja si se taie cuburi. 
Cubul de unt se pune intr-o tigaie pe aragaz, la foc potrivit, pana se topeste. Se adauga cuburile de gutuie si lingurile de miere. Se amesteca continuu, timp de 30-40 de minute.
Apoi, cuburile de gutuie se pun intr-un bol, peste care se toarna miezul de nuca taiat bucatele, esenta de rom si scortisoara. Se aseaza pe o farfurie/platou si se pudreaza cu zahar vanilat! Optional se poate orna farfuria si cu alte fructe.

Pofta buna!







No comments:

Post a Comment