Sunday, December 30, 2012

Ardei umpluti





Timp de preparare

1 ora si 45 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

250-300g carne tocata - carne de porc amestecata cu vita
3 ardei grasi
1 morcov
1 ceapa
un pumn de orez
7 lingurite de bulion
3 linguri de lapte
                                1 ou
                                2 linguri de patrunjel uscat si tocat
                                miezul de la o felie de paine sau 2 linguri de pesmet
                                piper 
                                sare


Mod de preparare



Se spala ardeii, si cu ajutorul unui cutit se indeparteaza capacul. Se curata bine de samburi si apoi se pun la scurs.
Umplutura pentru ardei se obtine din amestecul de carne tocata, peste care se toarna uniform morcovul taiat cubulete, ceapa tocata, pumnul de orez, miezul de paine sau pesmetul, lingurile de lapte, oul, patrunjelul si 4 lingurite rase de bulion. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele se adauga sare si piper dupa gust.
Se trece la umplerea ardeilor cu amestecul obtinut.
Ardeii se pun intr-o oala unul langa altul. Se toarna apa in oala, pana la jumatatea ardeilor si se da la foc mic timp de o jumatate de ora. Apoi in apa se adauga restul de lingurite de bulion, cateva boabe de piper si sare dupa gust. Oala se da la cuptor pentru inca o jumatate de ora, la 180 de grade.
Se servesc fierbinti cu 3-4 linguri din sos si cu o lingura sau doua de smantana sau iaurt.



Pofta buna!







No comments:

Post a Comment