Wednesday, December 26, 2012

Oua umplute cu branza si pateu






Timp de preparare

30 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

6 oua
50g branza de vaci
1 lingura iaurt sau smantana
patrunjel tocat dupa preferinte
50g pateu 
1 lingura rasa de mustar clasic
piper
sare

Mod de preparare


Intr-o cratita cu apa, se pun la fiert ouale cu un praf de sare. Se lasa vreo 5-6 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Se clatesc in apa rece, se decojesc si se lasa sa se raceasca de tot. Dupa ce s-au racit, ouale se taie in doua, pe lung si se scot galbenusurile. Cantitatea de galbenusuri se imparte in doua si se aseaza jumatate intr-un bol si cealalta jumatate in alt bol. Se piseaza galbenusurile din ambele boluri. 
In primul bol, peste galbenusurile pisate se toarna branza de vaci, lingura de iaurt sau smantana, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
In al doilea bol, peste galbenusurile pisate se adauga pateul, mustarul, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca si aceste ingrediente pana se obtine o compozitie omogena.
Ambele compozitii fiind gata se trece la umplerea oualelor - jumatate din oua se vor umple cu prima compozitie, si jumatate cu a doua compozitie. Se ia fiecare jumatate de ou in parte si se umple, pe rand,  cu cate o lingura cu varf din fiecare umplutura.
Pentru o masa festiva se aseaza ouale pe un platou,  pe un pat de salata verde.


Pofta buna!




No comments:

Post a Comment