Saturday, December 29, 2012

Salata de boeuf




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

200-250g de piept de curcan
3 cartofi mari
4 morcovi
6-7 castraveciori murati
2 gogosari murati
10 masline
maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul crud
zeama de la 1/2 lamaie
                                 250ml ulei de floarea soarelui
                                 piper 
                                 sare

Mod de preparare


Pieptul de curcan se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si cu un praf de sare. Se adauga si morcovii si cartofii curatati. Se lasa la fiert si cu o lingura cu gauri se ia spuma de deasupra. 
Intr-un bol se pun cele 2 galbenusuri fierte si racite in prealabil si se piseaza cu un varf de sare. Se adauga si galbenusul crud si se mixeaza cu grija. Se pune ulei, putin cate putin si se amesteca cu grija, intr-o singura directie. Cand maioneza devine mai consistenta se poate adauga mai mult ulei. Treptat se incorporeaza si zeama de lamaie. La sfarsit se adauga sare dupa gust si se baga la frigider.
Dupa circa 40 de minute, legumele si carnea se scot din oala si se pun pe o farfurie sa se raceasca (din zeama ramasa in oala se poate face o supa cu taitei). 
Pieptul de curcan, cartofii, morcovii, se taie cubulete si se rastoarna intr-un bol sau vas mare. Castraveciorii si gogosarii se taie si ei cubulete, dar inainte sa se puna in bol sau vas, se scurg de zeama. Se amesteca ingredientele din bol sau vas si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga cam 4-5 linguri de maioneza, cat sa se lege ingredientele.
Salata se pune intr-un bol frumos si se glazureaza cu maioneza ramasa. Se decoreaza cu felii de gogosar, masline, albusul fiert ramas, felii de castravete. Se poate presara si putin patrunjel.
Salata se lasa la frigider o zi (in acest timp aromele ingredientelor au timp sa se amestece) si apoi se serveste. 


Pofta buna!







No comments:

Post a Comment