Friday, November 16, 2012

Prajitura cu crema de cacao





Timp de preparare


2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente

3 oua
6 linguri zahar
3 linguri apa calda
1/2 praf de copt
3 linguri de lapte
1 plic zahar vanilat
1 lingurita de coaja de lamaie rasa
                                 2 linguri ulei
                                 3-4 linguri de faina
                                 100 g unt
                                 2 linguri cacao
                                 1 esenta de rom
                                 150g zahar pudra
                                 un varf de sare

Mod de preparare


Se separa albusurile de galbenusuri.  Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Treaptat se adauga lingurile de zahar, lingurile de apa calda, galbenusurile, plicul de zahar vanilat, praful de copt stins in lingurile de lapte, coaja de lamaie si lingurile de ulei.
Se adauga faina, pe rand,  cate o lingura, in ploaie. Apoi, compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Tava se da la cuptorul preincins, pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.
Intre timp se bate untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana compozitia devine omogena, apoi se adauga lingurile de cacao si esenta de rom.
Cand blatul s-a rumenit, se scoate din cuptor si din tava si se lasa sa se raceasca. Blatul, se taie in doua sau in trei foi, iar aceste foi se taie la randul lor in patratele si se umple cu crema de cacao. Prajiturele astfel formate, se pun pe un platou si se introduc la frigider. Dupa 30 de minute, prajiturelele sunt tocmai bune de mancat.


Pofta buna!





No comments:

Post a Comment