Sunday, November 4, 2012

Rulouri din piept de curcan



Timp de preparare

1 ora (complexitate medie)

Ingrediente

1/3 piept de curcan
1 cartof mare sau 2 cartofi mici
1/2 ceapa potrivita
1 morcov
1/3 ardei gras
1 ou
1 cubulet de unt
patrunjel tocat marunt dupa gust
                                 piper 
                                 sare

Mod de preparare


Pieptul de curcan se portioneaza in 4 fasii, iar fiecare fasie se bate pe ambele parti pana devine subtire. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la frigider.
Cartoful/cartofii se taie cubulete, iar acestea se pun la fiert. Ardeiul gras, ceapa, morcovul se spala si se taie marunt - rondele sau cubulete.
Intr-un castron, se piseaza cubuletele de cartof/cartofi, se adauga cubuletul de unt si oul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi se condimenteaza cu sare, piper. Se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Se scoate pieptul de curcan din frigider si fiecare fasie se umple cu amestecul de cartofi cu unt si ou, peste care se pune ceapa, morcov si ardei gras (rondele sau cubulete). Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie se incinge uleiul; rulourile se pun peste uleiul incins si se rumenesc bine pe fiecare parte.
Cand rulourile sunt rumenite bine, se aseaza pe un platou.
Rulourile din piept de curcan se servesc langa o salata de rucola cu rosii cherry.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment