Tuesday, February 19, 2013

Palmieri




Timp de preparare

45 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj
1/2 cana de zahar
2 pliculete de zahar vanilat
1 lingurita cu varf de scortisoara




Mod de preparare


Intr-un bol se amesteca zaharul cu pliculetele de zahar vanilat si cu lingurita de scortisoara.
Se dezgheata aluatul, se intinde pe masa de lucru. Se presara 1/3 din zaharul din bol, uniform pe toata suprafata aluatului. Se ia sucitorul si se trece peste aluat, usor si fara sa se apese. Acest lucru se face pentru a se prinde zaharul de aluat.
Aluatul se intoarce si pe partea cealalta si se presara, la fel, 1/3 zahar din bol si se  trece usor cu sucitorul peste el. Se marcheaza jumatatea aluatului si se ruleaza din cele doua capete opuse, pana acestea se unesc la mijlocul marcat.
Cu un cutit se taie felii de 1 sau 2 centimetri. Feliile, astfel obtinute, se trec prin restul de 1/3 din zaharul din bol. Se pun la distante egale, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se introduce in cuptorul preincins, la 200 - 220 de grade, timp de 10 - 20 de minute, pana se caramelizeaza zaharul. Se lasa in tava, pana se racesc, pentru a nu se lipii unii de altii.

Pofta buna!






No comments:

Post a Comment