Friday, February 15, 2013

Cornuri de brutar




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

500g de faina
300ml apa calda
25g de drojdie
4 linguri cu ulei
1 lingura de zahar
1 lingurita sare
ulei pentru uns
1 galbenus de ou
                                chimen, sare grunjoasa sau zahar pentru presarat
                                cubulete de ciocolata pentru umplutura


Mod de preparare



Intr-un bol se amesteca faina cu sarea. Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu 3 linguri de apa calda (din cele 300 ml). Se toarna peste faina cu sare. Se adauga si lingurile de ulei si restul de apa si se framanta bine (timp de 20-30 de minute). La nevoie se mai adauga 1 lingura de faina sau dimpotriva, 1 lingura de apa. Aluatul se lasa la dospit timp de 30 de minute. Cand aluatul este crescut, se da drumul la cuptor la 180 de grade, pentru a fi incins in momentul in care se dau cornurile la cuptor.
Aluatul se imparte in 8 parti, cat mai egale. Fiecare bucata se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei pe toata suprafata, apoi se ruleaza si se innoada. Se lasa 5 minute sa se linisteasca.
Apoi, fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul , asfel incat o extremitate sa fie mai lata decat cealalta.Cornurile se pot umple cu bucatele de ciocolata. Se ruleaza cornurile, incepandu-se cu partea mai lata.
Cornurile se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie. Se amesteca galbenusul si se pensuleaza cornurile. Se presara cu zahar cele umplute cu ciocolata sau cu chimen cele simple. De asemenea, dupa gust se pot orna si  cu mac sau susan.
Se lasa 10 minute sa se odihneasca, iar apoi se da tava la cuptorul preincins, pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.



Pofta buna!









No comments:

Post a Comment