Sunday, January 19, 2014

Strudel cu mere din foietaj proaspat




Timp de preparare

1 ora si 20 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

- 5-6 mere
- un pachet de aluat foietaj
- scortisoara dupa gust
- o cana de zahar

Mod de preparare


Merele se curata si se taie feliute subtiri - se amesteca cu zaharul si sie pune la fiert. Cand se inmoaie merele se adauga si scortisoara si se lasa la racit. Siropul de la amestec se pune intr-o cana.
Aluatul foietajul se intinde pe masa de lucru si se imparte in doua. Bucatile de aluat se umplu cu amestecul de mere si se ruleaza de la un capat la celalalt.
Strudelurile se pun intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se ung cu siropul de la amestec si se presara pe deasupra putin zahar. Tava se da la cuptorul preincins la 200 de grade timp de 30-40 de minute.
Dupa ce s-au racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!




No comments:

Post a Comment