Friday, January 24, 2014

Steak cu ratatouille si orez cu sofran



Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 ardei paprika (2 culori)
- 1 ceapa de apa potrivita
- 2-3 linguri de sos de rosii/bulion
- 1 conserva mica de sardine in sos de ulei
- 2-3 catei de usturoi
- 500g rosii
                                 - 1 lingura de otet balsamic
                                 - cateva frunze de busuioc proaspat
                                 - 300g orez
                                 - sofran
                                 - 1 lamaie
                                 - 2 bucati de steak de vita condimentate
                                 - o mana de patrunjel proaspat
                                 - 1 lingurita de praf de chili dulce
                                 - 3 linguri ulei de masline
                                 - 1 lingura mare de mustar Dijon (foarte picant)
                                 - sare
                                 - piper proaspat macinat


Mod de preparare



Se spala legumele. Se taie vanata si dovlecelul in cuburi mai mari si se calesc intr-o tigaie.

Intr-o alta tigaie se pune la incins 1 lingura de ulei de masline si se rumeneste ceapa. Apoi se adauga ardeii Paprika - taiati in cubulete mai mari. Se adauga lingurile de suc de rosii, usturoiul tocat marunt si sardinele din conserva (se poate adauga o lingura de ulei din conserva). Se amesteca bine si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga rosiile taiate marunt, sarea si piperul. 
La final se adauga si vanata cu dovlecelul. Se lasa la fiert 20-30 de minute (pana scade). 
Ratatouille se pune intr-un vas si se orneaza cu frunze de busuioc proaspat.
Orezul se pune la fiert cu 2-3 cani de apa, sofran, sucul de la o jumatate de lamaie. Dupa maxim 10 minute orezul este gata si se pune intr-un bol/vas.
Bucatile de steak de vita se pun pe gratarul incins sau pe o tigaie incinsa bine si se lasa 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte. Cand este gata, se pune pe un fund de lemn si se taie felii. Patrunjelul se taie si se amesteca cu bucatile de steak.
Se poate manca si alaturi de un sos de mustar - intr-un bol se amesteca bine mustarul cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga chili dulce si sucul de la cealalta jumatate de lamaie. 

Pofta buna!





No comments:

Post a Comment