Sunday, January 19, 2014

Piept de curcan auriu cu legume fierte si cartofi gratinati

Timp de preparare

1 ora (complexitate medie)

Ingrediente

5-6 cartofi
1 ceapa
2 linguri ulei de masline
3-4 frunze de salvie
3 linguri de smantana
100g parmezan
250g piept de curcan
3 felii de bacon
                                 2 crengute de rozmarin
                                 4 cubulete de unt
                                 200g mazare 
                                 200g praz
                                 200g spanac 
                                 sare 
                                 piper

Mod de preparare


Cartofii se curata si se taie felii. Se ia o tava de yena, se unge cu cele 4 cubulete de unt si se aseaza feliile de cartofi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un bol se pune ceapa tocata marunt si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Amestecul se toarna peste cartofi. Se condimenteaza cu sare si piper si se da tava la cuptorul preincins la 200 de grade pentru 10 minute.
Intr-ul alt bol se pun lingurile de smantana, frunzele de salvie taiate marunt si o treime din parmezan. Se amesteca bine si se toarna peste cartofii incalziti. Tava se reintroduce in cuptor si se lasa 20-30 de minute. Cand s-au rumenit cartofii, se scoate tava din cuptor si se presara restul de parmezan.
Prazul se spala si se taie rondele. Se pune la fiert intr-o oala impreuna cu mazarea, un praf de sare si 2 cani de apa, timp de 10-15 minute. Se ia oala de pe foc si se adauga spanacul. 
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare si piper si se presara rozmarin pe deasupra. Bacon-ul se taie feliute subtiri. Intr-o tava incinsa, se pun bucatile de piept de curcan si feliutele de bacon - care se rumenesc bine si pe o parte si pe cealalta.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment