Sunday, June 23, 2013

Placinta cu piure si piept de curcan



Timp de preparare

1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente

3 cartofi mai mari
250g piept de curcan
o ceapa mica
1 morcov ras mic
3 linguri de smantana
1 lingura de bulion
1 ou
lapte
                                 unt
                                 sare 
                                 piper

Mod de preparare


Se curata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert, se piseaza, se adauga lapte, unt si sare dupa gust.
Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovul se rade, iar carnea se toaca bucatele si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tava se incinge un cubulet de unt, peste care se pune carnea tocata, ceapa si morcovul. Se lasa compozitia pe foc timp de 15-20 de minute. Apoi se ia de pe foc si se amesteca cu un ou.
Se ia o tava in care se toarna compozitia de carne si se uniformizeaza. Peste carne se adauga un strat de smantana. Apoi, se adauga stratul de piure si se niveleaza suprafata. Tava se da la cuptor timp de 45 de minute, la 180 de grade.


Pofta buna!




No comments:

Post a Comment