Sunday, June 2, 2013

Papanasi cu smantana si gem de visine




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

- 500g branza de vaci
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 10 linguri faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 esenta de vanilie
- un praf de sare

Mod de preparare


Intr-un castron se toarna toate ingredientele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia (compozitia nu trebuie sa se lege de mana). Din compozitie se modeleaza bile de marimea unei mingi de golf si pentru fiecare bila mare, se face o biluta care va fi capacul celei mari. Apoi se face cate o gura in fiecare bila mare, folosind coada unei linguri de lemn date prin faina. 
Intr-o oala se prajesc papanasii la foc mic (daca nu sunt lasati sa se prajeasca incet, atunci mijlocul nu se va coace), in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot pe hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.
La final se pune pe fiecare papanas o lingura doua de smantana si cam tot atata dulceata.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment