Tuesday, January 15, 2013

Crochete de cartofi



Timp de preparare 

1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente

3 cartofi
50-75 g de cascaval
3 linguri branza de vaci
1 ou
1 lingura de faina
4 linguri de pesmet
piper alb
sare

Mod de preparare


Cartofii se curata si se pun in apa la fiert cu putina sare. Dupa vreo 20-30 de minute, se iau de pe foc si se dau prin razatoare. Se rade si cascavalul.
Se ia un bol si se pun cartofii dati prin razatoare si cascavalul ras. Se adauga branza de vaci, oul, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca bine compozitia si se mai adauga o lingura rasa de faina. La nevoie se mai poate adauga sare si piper, iar daca compozitia e prea sarata, atunci se mai adauga cartofi, pana ce gustul va fi cel dorit.
Se ia cate putin aluat in mana si se modeleaza crochetele dupa preferinte. Crochetele formate se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se rumenesc pe ambele parti, se scot din tigaie si se pun pe un prosop de hartie pentru absorbirea surplusului de ulei.
Crochetele se servesc reci sau calde, simple sau pe post de garnitura.


Pofta buna!







No comments:

Post a Comment