Tuesday, October 2, 2012

Ciorba de perisoare




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

500g carne tocata 
2 cepe 
1 felie telina
2 morcovi
1 ardei gras mic
70g orez cu bob lung
suc de rosii/bulion dupa gust
1 lamaie sau bors dupa gust
                                1 ou
                                1 lingura de ulei
                                1 legatura de patrunjel
                                piper 
                                sare


Mod de preparare



Morcovii impreuna cu telina, ardeiul gras si cu o ceapa se curata si se taie cubulete. Intr-o oala se pune putin ulei, se adauga zarzavaturile si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga sucul de rosii sau bulionul, apa si sarea, si se lasa pe foc sa dea in clocot. La sfarsit, se adauga si lamaia sau borsul si se mai lasa la fiert 20-30 de minute.
Carnea tocata se pune intr-un castron. Se adauga orezul, oul, ceapa tocata marunt, patrunjel tocat, sare si piper (daca se doreste, se poate adauga si putin miez de paine imbibat in lapte). Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza. Din compozitie, se formeaza perisoarele intre palme - bilute de marimea unei nuci.
Se adauga pe rand perisoarele in oala si se lasa la fiert 40 de minute. Cand ciorba este fiarta, se presara patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment