Tuesday, October 2, 2012

Chiftele



Timp de preparare

1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente

500g carne tocata (carne de vita amestecata cu porc)
3 catei de usturoi
1 morcov
1/3 ardei gras
1 ceapa
2 oua
1/2 legatura de patrunjel
2 linguri de pesmet / 1 cartof fiert / putin miez de paine                                    imbibat in lapte
                                 piper
                                 sare

Mod de preparare


Intr-un castron se pune carnea tocata. Cateii de usturoi, morcovul, ceapa si 1/3 ardei gras se taie marunt si se pun peste carne. Se adauga miezul de paine imbibat in lapte (in loc de miez de paine, se poate folosi pesmet sau cartof fiert), ouale, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se omogenizeaza compozitia.
Se formeaza chiftelele cu mainile ude. Acestea se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu servetele de hartie, pentru a se absoarbe surplusul de grasime. Se servesc calde cu piure de cartofi sau reci cu salata sau cu mustar.


Pofta buna!





No comments:

Post a Comment