Tuesday, September 4, 2012

Tort de ciocolata cu visine




Timp de preparare

2 ore si 30 de minute (complexitate ridicata)

Ingrediente

- pentru blat - 6 oua
                       - 6 linguri de zahar
                       - 7 linguri faina
                       - 6 linguri apa calduta
                       - 6 linguri ulei
                       - 3 linguri cacao
                       - 2 linguri esenta de rom
                       - un praf de sare
                               - pentru sirop   - 1 cana apa
                                                          - 2 lingurite cafea
                                                          - 5 linguri zahar
                                                          - 2 lingurite esenta de rom
                              - pentru crema  - 200 g unt
                                                           - 1/2 plic frisca
                                                           - 150 ml lapte rece
                                                           - 1 lingura cacao
                                                           - 2 lingurite de rom
                                                           - 200 g ciocolata neagra
                                                           - 150 zahar
                                                           - 3 galbenusuri
                                                           - 200 - 300 g de visine din visinata


Mod de preparare



Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se mixeaxa pana cand compozitia devine consistenta. Se toarna apa si se incorporeaza apoi, galbenusurile frecate in prealabil cu uleiul si praful de sare. Treptat se adauga faina si cacaua. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, timp de 30 - 40 de minute. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 3 felii.
Pentru sirop, se pune pe foc apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga si cafeaua si se lasa sa dea in clocot. Cand se raceste, se strecoara cafeaua si se adauga romul.
Pentru crema, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul si cacaua. Se amesteca in continuu. Se incorporeaza ciocolata topita in baie de aburi si racita un pic, si romul. Se pune deoparte 1/3 din compozitie, iar restul de 2/3 din crema se amesteca cu frisca batuta cu laptele rece.
Pe un platou, se pune o foaie de blat,se insiropeaza, apoi se pune un strat de crema cu frisca si un strat de visine. Urmeaza a doua foaie de blat, care la fel se insiropeaza si peste care se pune un strat de crema cu frisca si visine. Apoi urmeaza ultima foaie de blat, care se insiropeaza. 
Tortul se imbraca in 1/3 din crema fara frisca pusa deoparte.

Pofta buna!





No comments:

Post a Comment