Tuesday, September 4, 2012

Supa crema austriaca de usturoi (Knoblauchsuppe)




Timp de preparare

1 ora (complexitate medie)

Ingrediente

2 litri supa de pui
2 linguri de unt
1 legatura patrunjel 
10 catei de usturoi 
4-5 cartofi
1 lingura de faina
crutoane
smantana
                                 piper
                                 sare


Mod de preparare



Supa crema de usturoi poate fi facuta si cu apa, dar e mai buna daca se foloseste o supa de pui (cateva bucati de carne de pui se pun la fiert cu un morcov, cateva felii de telina, o ceapa, cateva boabe de piper si o lingurita de sare - se da in clocot si apoi se lasa sa fiarba vreo 50 de minute, la foc mic; apoi se strecoara zeama si se foloseste la diferite mancaruri).
Se taie cartofii cubulete si cateii de usturoi in felii subtiri.
Intr-o oala de supa, se topeste untul la foc mic. Se adauga si usturoiul si se lasa 2 minute sa se rumeneasca. Se pune faina, se amesteca bine, dupa care se toarna supa de pui. Se adauga si cartofii taiati cubulete. Se lasa sa se fiarba pana cand se inmoaie bine cartofii, dupa care se piseaza, in oala, cu un tel sau cu o lingura, iar la urma se amesteca bine si se mai lasa sa mai dea un clocot. Se presara patrunjelul.
Se pune supa in castron, se adauga crutoanele si smantana dulce dupa gust.

Pofta buna!





1 comment:

  1. Foarte interesant.
    Cu siguranta o sa incerc si eu aceasta reteta delicioasa.

    ReplyDelete