Sunday, November 3, 2013

Fursecuri Maroc




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

- 400 gr faina
- 200 gr zahar pudra
- 45 gr unt
- 45 gr ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui
- 2 oua
- 1 lingurita praf copt
- 1 esenta vanilie sau migdale
- zahar praf pentru a rastogoli fursecurile

Mod de preparare


Intr-o craticioara, pe foc mic, se pune untul si uleiul si se lasa, pe foc mic, pana se topeste untul apoi, se lasa la racit. Intr-un bol, se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare. Se adauga treptat untul si uleiul reci si se mai mixeaza cateva secunde.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adazga peste compozitie. Se toarna apoi si esenta de vanilie. La inceput se foloseste mixerul si se continua cu mana.
Rezulta o coca nu foarte compacta, care se lasa 1 ora la frigider. Dupa o ora, coca s-a intarit si se lucreaza mai usor.
Zaharul praf se pune intr-o farfurie; din aluat se formeaza bilute mici, cat o nuca, care se tavalesc prin zahar. Bilutele astfel formate, se preseaza usor si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Dupa vreo 10 minute incep sa se formeze crapaturile specifice acestor fursecuri.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment