Thursday, July 26, 2012

Prajitura cu caise

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

5 oua
12 linguri de zahar
3/4 plic praf de copt
2-3 linguri de lapte
5 linguri de apa calduta
2-3 linguri ulei
5 linguri de faina
1 plic zahar vanilat
                                1/2 kg de caise

Mod de preparare


Se spala caisele, se indeparteaza samburii si se curata de pielita. Se pun pe o farfurie sau intr-un bol si se adauga 2 linguri de zahar. Se lasa la marinat pana cand se topeste zaharul.
Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul la viteza mare, pana se obtine o spuma. Treptat, se adauga alternativ, restul de zaharul (10 linguri), lingurile de apa calduta si galbenusurile (care in prealabil au fost puse intr-un bol, presarate cu un varf de lingurita de sare). Dupa ce s-au inglobat bine galbenusurile in compozitie se adauga praful de copt stins in laptele fiert si zaharul vanilat. Se adauga lingurile de ulei si se amesteca bine cu mixerul. Cand se pun lingurile de faina in compozitie nu se mai foloseste mixerul, ci lingura de lemn, si se amesteca pana ce faina se inglobeaza bine in compozitie.
Compozitia se varsa intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincins, la 180 de grade, timp de 10-15 minute. Apoi se scoate tava si se pun caisele. Tava se reintroduce in cuptor si se la sa inca 30-40 de minute.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment