Sunday, March 17, 2013

Pateu din ficatei de pui




Timp de preparare

1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente

350g de ficatei de pui
1 galbenus de ou crud
1 galbenus de ou fiert
1/2 lamaie 
150ml de ulei
1 lingurita mustar
sare


Mod de preparare


Se spala ficatul si se pune intr-o craticioara. Se acopera cu apa, care sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, si se adauga o lingurita de sare. Ficatul se fierbe pana e complet patruns - 20-30 de minute, la foc potrivit. Cu o lingura, se ia spuma formata la suprafata apei.
Galbenusurile se amesteca/piseaza intr-un bol cu un praf de sare. Se adauga si lingurita de mustar si se mixeaza. Treptat se adauga zeama de la jumatate de lamaie si uleiul, mixand incet.
Dupa ce ficatul a fiert, se aleg zgarciurile. Ficatul se pune in robot/blender si se mixeaza timp de 1-2 minute. Apoi, ficatul mixat se amesteca cu o lingura sau doua de apa in care a fiert. Se adauga si 3 linguri de maioneza si se omogenizeaza compozitia. La nevoie se mai adauga sare sau lamaie.


Pofta buna!








No comments:

Post a Comment