Timp de preparare
2 ore (complexitate medie)Ingrediente
4 cotlete de porc1 varza mica
1 ardei gras mic
2 rosii mari
2 linguri bulion
1 ceapa
4 linguri ulei
sare
piper
marar
2 foi de dafin
Mod de preparare
Varza se curata de primele frunze, se spala si se taie fidea. Se pune intr-un bol, se presara cu sare si se amesteca. Ardeiul se taie solzisori si se pune peste varza.
Ceapa se curata si se taie fidea .Se pune intr-o tava, la calit, cu o lingura de ulei. Rosiile se spala, se curata de pielita, se taie cubulete si se adauga peste ceapa. Dupa 5-10 minute se adauga si lingurile de bulion. Se condimenteaza si se mai lasa 2-3minute pe foc.
Intr-un alt bol se pune varza cu ardeiul, mararul, foile de dafin, peste care se toarna ceapa calita cu rosiile si cu bulionul. Se amesteca bine si se mai condimenteaza daca este cazul. Compozitia se toarna intr-o tava.
Intr-o cratita se frig cotletele, condimentate cu sare si piper si cu o lingura de ulei. Cand incep sa se prajeasca se iau de pe foc si se pun peste varza. Se adauga 2 cani de apa si restul de linguri de ulei si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de o ora si jumate. (Se poate servi cu mamaliga calda)
No comments:
Post a Comment