Timp de preparare
1 ora (complexitate medie)Ingrediente
3 cepe mici3 cuisoare (se poate si fara)
1 lingura patrunjel tocat (se poate si fara)
1 legatura zarzavat de supa
1 foaie de dafin
3-4 linguri de rondele de ceapa verde
50 g faina
1 ou
100 ml lapte
10 g unt
20 ml ulei
piper
sare
Mod de preparare
Legumele (in afara de rondelele de ceapa verde) se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert impreuna cu uleiul si foaia de dafin, timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel, oul cu untul si cu laptele, treptat adaugandu-se faina. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.
Intr-o tigaie de teflon se coc clatitele pe rand. Apoi se ruleaza si se taie in fasii subtiri.
Dupa ce au trecut 30 de minute, se potriveste supa de sare si piper. Se strecoara legumele (care pot fi folosite in prepararea Clatitelor sarate umplute) si se lasa in oala doar supa clara, in care se adauga clatitele taiate fasii, rondelele de ceapa verde si lingura de patrunjel.
(Austriecii folosesc clatilele si in alte supe, datorita fasiilor aurii, rumenite pe alocuri)
No comments:
Post a Comment