Timp de preparare
1 ora (complexitate redusa)Ingrediente
10 g de drojdieo cana apa calduta
6-8 linguri de faina
un varf de sare
250 ml ulei
Mod de preparare
Intr-un bol se pune drojdia si se freaca cu varful de sare. Se adauga apa calduta si lingurile de faina si se framanta aluatul timp de 10-15 minute. Se lasa aluatul la dospit timp de 30 de minute.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se ia si se formeaza mingii egale, de dimensiunea unei lamai, si se lasa coca sa se odihneasca timp de 10 minute.
Intre timp, intr-o oala se pune uleiul la incins. Se ia pe rand cate o minge si se intinde sub forma de foaie mai groasa si se face o gaura in mijloc. Se pune in uleiul incins si se rumeneste pe ambele parti.
Scovergile se scot pe un servetel, ca sa dispara surplusul de ulei si se mananca calde cu gem, branza sau pur si simplu cu zahar.
No comments:
Post a Comment