Timp de preparare
1 ora (complexitate medie)Ingrediente
1 cana de malai2- 3 cani de apa
un praf de sare
20 g de untura/unt/ulei
500 g de muschi de porc
piper
sare
Mod de preparare
Se taie muschiul de porc in bucati mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de muschi de porc se pun intr-o cratita/tigaie in care in prealabil s-a topit untura sau untul (la ulei nu este cazul). Se pune capacul, se lasa la prajit si din cand in cand se intorc bucatile de muschi de pe o parte pe alta.
Intr-un ceaun se pune apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu. Se da focul mai mic, se adauga si sarea si se lasa mamaliga sa fiarba, amestecand in mod constant cu o lingura de lemn. Mamaliga e gata atunci cand se desprinde de pe marginile ceaunului. Se rastoarna pe o farfurie intinsa si se mananca calda cu bucatile de muschi de porc.
No comments:
Post a Comment