Timp de preparare
1 ora si 40 de minute (complexitate medie)Ingrediente
3 oua1 lingura de scortisoara
3 linguri de lapte
400g de zahar
500g de faina
200ml de ulei
100g de nuca pisata
3/4 plic plaf de copt
3 mere taiate fasii sau cubulete
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si se taie fasii sau cubulete, in functie de
preferinte, si se aseaza intr-un bol. Optional, se poate presara zahar pe
deasupra - in acest caz se lasa la marinat pana cand se topeste zaharul.
Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu
mixerul pana se obrine o spuma. Treptat se adauga zaharul, galbenusurile cu un
varf de sare si praful de copt stins in lapte fiert. Se incorporeaza uleiul si
nu se mai foloseste mixerul.
Cu ajutorul unei linguri de lemn se adauga scortisoara, nuca pisata si
faina. Dupa ce compozitia a fost amestecata bine, se toarna intr-o tava unsa cu
ulei si tapetata cu faina.
Se
pun fasiile sau cubuletele de mere deasupra si se pune in cuptorul preincins,
la 180 grade, timp de 30 de minute. Se scoate tava, se pudreaza cu zahar si se
reintroduce la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
No comments:
Post a Comment