Timp de preparare
1 ora si 30 de minute (complexitate medie)Ingrediente
300g piept de pui1 ceapa
2 morcovi
1 ardei gras
200g ciuperci taiate si fierte
3 cartofi
5 linguri de sos de rosii
5 linguri cascaval ras/parmezan
sare/piper/marar - dupa gust
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fasii medii si se condimenteaza cu sare si piper. Se inveleste in folie si se introduce in frigider.
Se curata ceapa, ardeiul gras, morcovii si cartofii. Ceapa si ardeiul gras se taie marunt, morcovii se taie rondele iar cartofii cubulete.
Intr-o tigaie, se pune o lingurita de ulei de masline, in care se caleste, timp de 5 minute, ceapa cu ardeiul gras. Apoi se toarne apa, cat sa acopere ceapa si ardeiul. Cand a scazut apa, se adauga ciupercile taiate si morcovii taiati rondele si se pune capacul.
Intr-un vas/bol, se pune sosul e rosii, diluat cu putina apa. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Sosul se toarna in tigaie, peste ceapa, ardei, ciuperci si morcovi. Se amesteca bine si se lasa pe foc 10 minute.
Se scoate piptul de la frigider, iar intr-un vas de iena se pune un strat de sos cu ceapa, ardei, ciuperci, morcovi si un strat de cartofi taiati cubulete. Peste cartofi se da un praf de sare si se aseaza fasiile de piept de pui. Se revine apoi cu restul de sos cu ceapa, ardei, morcovi si ciuperci, restul de cartofi taiati cubulete. Peste cartofi se pune cascavalul sau parmezanul ras si mararul.
Se da la cuptor, la 180 de grade, timp de 50 de minute.
No comments:
Post a Comment