Timp de preparare
1 ora (complexitate redusa)Ingrediente
3 pastravi2 lamaie potrivite
100g fulgi de migdale
6 linguri ulei de masline
2 lingurite de hrean ras
1-2 felii de bacon
3 linguri de rozmarin tocat marunt
4 cartofi
150 g de mazare
5 foi de salata verde
1 lingura de mustar Dijon
5-6 linguri de iaurt
piper
sare
Mod de preparare
Pastravii, deja eviscerati se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se stropesc cu putin ulei de masline extravirgin si se pun intr-o tava. Se taie o lamaie in patru si se pune in tava. Cand cuptorul e incins, se da tava la cuptor. Intr-un bol, se amesteca fulgii de migdale cu 2 linguri de ulei de masline si cu rozmarinul proaspat tocat. Feliile de bacon se taie pe lung.
Dupa 10 minute se scoate tava cu pesti si se ung cu migdalele amestecate cu uleiul si rozmarinul. pe deasupra fiecarui peste se pune cate o feliuta de bacon. Tava se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc fulgii de migdale, iar baconul devine crocant.
Se curata cartofii si se taie rondele. Mazarea se clateste. Intr-o oala cu apa si un praf de sare, se pun la fiert cartofii. Cand acestia incep sa se inmoaie atunci se adauga si mazarea. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga salata taiata.
Intr-un alt bol se amesteca hreanul cu mustarul, cu zeama de la cealalta lamaie si cu iaurtul.
No comments:
Post a Comment