Timp de preparare
1 ora (complexitate redusa)Ingrediente
- pentru clatile - 2 oua- 250ml lapte
- 3-4 linguri de faina
- 2 linguri apa minerala
- pentru crema - 300 ml lapte
- o esenta de vanilie
- 50 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 30 g amidon
- pentru decor - gem de visine si zahar pudra
Mod de preparare
Crema: Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga putin lapte rece
pentru a putea incorpora amidonul. Se omogenizeaza cu tot laptele si se fierbe pana se ingroasa.
Clatitele: Se bat ouale spuma. Se adauga laptele, faina si apa minerala. Se prajeste cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros(40-50 de secunde pe o parte si inca atatpe cealalta parte). Se aseaza foile pe o farfurie si se acopera cu un capac.
Se ia cate o clatita, se umple cu crema de vanilie, se ruleaza sau se impatureste. Se aseaza pe o farfurie si se adauga gemul de visine. Se presara zahar vanilat.
No comments:
Post a Comment