Timp de preparare
2 ore (complexitate medie)Ingrediente
- Pentru blat: 6 oua200g zahar
30ml apa
30ml ulei
20g cacao
8 linguri faina
un praf de sare
- Pentru crema: 4 galbenusuri
200g zahar pudra
3 linguri de cacao
250g unt
o esenta de rom
- Pentru sirop: 400ml apa
150g zahar
2 plicuri capuccino
o esenta de rom
- Pentru glazura: 150g ciocolata
Mod de preparare
Se separa albusurile pentru blat de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu uleiul si cu un praf de sare. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste, iar compozitia devine omogena si pufoasa. Se adauga apa si galbenusurile - se amesteca de jos in sus. Se pune treptat si faina amestecata cu cacaua. Compozitia se toarna intr-o tava, unsa cu putin ulei sau unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la 180 de grade, timp de 35-40 de minute (depinde de cuptor).
Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu 100g zahar pudra si se pun pe foc mic, pana se topeste zaharul si se ingroasa. Apoi se lasa sa se raceasca. Untul aflat la temperatura camerei se mixeaza dupa care se adauga 100g de zahar pudra. Galbenusurile se adauga peste unt si se adauga cacaua si esenta de rom si se da la rece.
Pentru sirop, se adauga toate ingredientele intr-un vas, care se pune la fiert. Dupa ce siropul a fiert si s-a racit, se adauga si esenta de rom.
Se ia blatul racit, se taie in doua , se insiropeaza primul strat de blat, se pune crema, apoi se adauga si cel de-al doilea strat de blat si se insiropeaza bine. Prajitura se da la frigider timp de 20-30 de minute.
Intre timp se pune ciocolata la topit in bain marie. Cand se raceste ciocolata, se scoate prajitura din frigider. Se toarna ciocolata peste prajitura. Se da iar la frigider, pentru o jumatate de ora, dupa care se poate orna cu ciocolata sau frisca.
No comments:
Post a Comment