Sunday, July 14, 2013

Mini frigarui pentru micul dejun


Timp de preparare

20 de minute

Ingrediente

4 rosii cherry
4 cuburi de cascaval
4 felii de salam sau sunca 
4 bucatele de salata verde
2 cepe verzi
4 felii de paine
4 lingurite de sos pesto
4 scobitori

Mod de preparare


Se ia cate o scobitoare si se infige pe rand cate o rosie, un cub de cascaval, o felie de salam sau sunca si o bucata de salata verde. Se repeta procedeul si pentru celelalte scobitori. 
Se aseaza pe un platou, alaturi de ceapa verde. Feliile de paine se ung cu sos pesto si se baga la cuptor timp de 10 minute. Apoi, se scot si se aseaza langa mini frigarui, pe platou.
O idee excelenta pentru un mic dejun!

Pofta buna!




Prajitura cu branza si bezea




Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Ingrediente

- blat:                 - 5 oua
                           - 30 ml apa rece
                           - 120 gr zahar
                           - 150 gr faina
                           - 1/2 praf de copt
                           - un praf de sare
- umplutura:     - 300 gr branza dulce
                           - 50 gr gris
                                                            - 80 gr zahar
                                                            - coaja de lamaie rasa
                                                            - 3 galbenusuri
                                  - decor:             - 3 albusuri
                                                            - 120 gr zahar
                                                            - 1 lingurita zeama de lamaie


Mod de preparare



Intr-un bol se bat albusurile spuma cu zahar si apa rece; separat intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, timp de 40 de minute la 180 de grade.
Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol ingredientele , pana se obtine o compozitie uniforma.
Se adauga umplutura, o intindem intr-un strat uniform si lasam la copt aproximativ 5-10 min la foc mic. 

Separat se omigenizeaza albusurile cu zahar pentru bezea. Cand compozitia de bezea este gata se adauga zeama de lamaie si se amesteca usor. Tava se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea.

Se introduce din nou in cuptor si se lasa circa 15 min, la foc mic.
Se lasa la racit, apoi cand este complet rece se portioneaza dupa preferinte.



Pofta buna!